De terugblik van Iris

Wat heb ik geleerd?

In mijn periode bij Motive Talent heb ik veel ervaring opgedaan als Inkoper. De verschillende opdrachtgevers hebben ervoor gezorgd dat ik diverse inkooptrajecten heb mogen opstarten en doorlopen. Hierdoor heb ik in een relatief korte periode, veel kennis en ervaring opgedaan.

Naast een vakinhoudelijke groei, heb ik mij ook persoonlijk ontzettend ontwikkeld.

De coaching is onderdeel van het Motive Talent programma en is wat mij betreft ook ongelooflijk waardevol. Het is dé onderscheidende factor wat mij betreft. Je leert jezelf kennen, je kwaliteiten, je valkuilen, je leert hoe je deze altijd hebt ingezet en hoe je die het beste zou kunnen inzetten.

Mijn eerste opdracht was bij opdrachtgever AEB Amsterdam. Er waren mij al een aantal collega-Talenten voor gegaan en hadden daarmee enige verwachtingen gecreëerd. Ik zat hier als Inkoper aangesloten bij het Technisch blok en deze combinatie vond ik fantastisch. Als Inkoper ben ik op mijn best als ik nauw met de business kan sparren en samenwerken. Deze periode bij AEB was geen vlekkeloze tijd en heeft mij vakinhoudelijk, maar ook persoonlijk uitgedaagd. Er was weinig begeleiding naar de projecten en het duurde dan ook een tijdje voor ik mijn draai vond.

Maar juist waar die uitdaging het grootst is,

leer je het snelst.

Na deze periode heb ik besloten niet bij AEB in dienst te treden en bood Motive Talent mij aan om het traject te vervolgen. Mijn volgende opdracht kreeg ik toen bij opdrachtgever Spaarnelanden NV in Haarlem. Hier heb ik het opzetten en doorlopen van aanbestedingen kunnen voortzetten. Daarnaast heb ik hier, met mijn coach als klankbord, een project opgezet “Reflectie afdeling Inkoop”. Mijn overtuiging is dat Inkoop dienstverlenend is aan de business binnen de organisatie. Dat Inkoop ter ondersteuning is, is iets dat vaak onvoldoende wordt belicht. In deze periode heb ik door middel van interviews en een eindrapportage, een overzicht gegeven van de knelpunten en de mogelijkheden om Inkoop binnen de organisatie meer betrokken en van toegevoegde waarde te maken.

Hoe leuk mijn tweede opdracht ook was, heb ik hier wel het technische aspect gemist. Tegen deze tijd had ik een start gemaakt binnen de Inkoop-wereld en had ik voor mijzelf het meeste wel uit de coaching gehaald. Daarmee was voor mij de toegevoegde waarde van Motive Talent aanzienlijk minder en heb ik besloten zelf verder te gaan. Via mijn eigen netwerk ben ik opzoek gegaan naar een passende functie als Inkoper voor technische projecten. Met dat beeld, en in nauw samenwerking met mijn coach, heb ik hier mijn periode bij Motive Talent afgesloten. Op mijn LinkedIn-profiel kan je zien waar ik nu werkzaam ben.

Wat had ik verwacht?

Ontzettend lastig om te beschrijven wat ik had verwacht toen ik bij Motive Talent startte. Ik had eigenlijk geen idee. Ik kende Inkoop slechts uit de boeken van de studie Facilitair en in alle eerlijkheid zag dat er niet bepaald ‘spannend en sexy’ uit. Toch spraken veel onderdelen die Motive Talent belichtte mij wel aan. Ik had de verwachting ervaring op te doen als Inkoper, om van daaruit ook te bepalen of dit vak iets voor mij zou zijn.

Ik had verder geen grote verwachtingen bij het coachingsprogramma en ik had zeker niet verwacht dat het zo intensief en verdiepend zou zijn. Dit is boven mijn verwachting en ben ik ontzettend blij mee. Het is echt wel een intensief coachingprogramma en je moet dan ook bereid zijn op kritisch naar jezelf te kijken. Wees eerlijk of je dit durft en wilt, voordat je de keuze maakt. En neem vooral contact op met een Motive Talent of een oud-Motive Talent om vragen te stellen.

Ik ben ontzettend blij met mijn periode bij Motive Talent. Ik ben ervan overtuigd dat ik niet snel zo’n goede start had kunnen maken binnen een nieuw vak. Via deze weg heb ik kansen gekregen om projecten op te starten en te doorlopen, die ik mogelijk op andere plekken niet zo snel had gekregen als starter op de arbeidsmarkt.