Motive Talent Pieter start bij Vanderlande

pieter-langenhuijsen-inkoop-traineeship-motive-talent“Hoe steiler de leercurve des te beter voor mijn carrière” onder dit motto ben ik in 2013, na het behalen van mijn HBO diploma Real Estate & Facility management, begonnen aan het Motive Talent programma.

Doorstuderen of het werkende leven in? Ik koos ervoor om dit te combineren en mezelf op deze manier te onderscheiden van alle andere starters. In tegenstelling tot veel andere trainingsprogramma’s stond bij Motive aandacht en persoonlijke ontwikkeling centraal. Wekelijkse begeleiding van een Senior inkoper was dan ook precies wat ik nodig had om te groeien binnen het inkoopvak.

Ik heb dit in praktijk mogen brengen door het uitwerken van verschillende uitdagende projecten. Denk aan inkoopanalyses en adviesrapporten voor Gemeente Renkum en het centraliseren en professionaliseren van de inkoop binnen Partou Kinderopvang. Bovendien stimuleerde Motive de mogelijkheid om aanvullende cursussen te volgen. Zo heb ik tijdens mijn traineeship onder andere mijn NEVI en IPMA-D certificering in ontvangst mogen nemen.

Resultaat, vooruitgang, het liefst zo snel mogelijk!

Tijdens het traineeship heb ik veel waardevolle kennis opgedaan en ben ik, samen met mijn coach, erachter gekomen dat ik het liefst in een omgeving functioneer waar mensen zich willen ontwikkelen en elkaar versterken. Een belangrijk gegeven waar tijdens mijn studie de nodige aandacht ontbrak. Ook heb ik samen met mijn coach gekeken naar de “way forward”, waar wil ik staan over 5 jaar staan? Hieruit kwam duidelijk naar voren dat mijn ambities liggen bij een internationaal georienteerde organisatie.

Na afronding van mijn traineeship heb ik veel verschillende aanbiedingen mogen ontvangen om als inkoper aan de slag te gaan. Ik heb gekozen voor mijn ideale vervolgstap: Als Project Buyer bij Vanderlande, internationaal marktleider voor logistieke processen op vliegvelden en pakketdiensten en marktleider wanneer het gaat om automatisering van magazijnen. Waar ik kortgeleden begon als inkoper van koffie en thee heeft het Motive Talent traineeship er in sneltreinvaart voor gezorgd dat ik dusdanig stevig in mijn schoenen sta om mijn inkoopvak in professie uit te voeren en dit ga ik nu met veel plezier bij Vanderlande voortzetten.