Mijn stepping stone in het inkoopvakgebied

“Uiteraard ben ik trots op het traineeship van Motive Talent en de bijdrage die ik heb mogen leveren.”
– 
Pieter Langenhuijsen, Inkooptrainee bij Motive Talent

Daar sta ik dan in 2013, na het behalen van mijn hbo-diploma. Hartstikke trots dat ik het heb geflikt, maar toch een gevoel van ‘Tja wat heb ik nu eigenlijk!?’. De studie en mijn studententijd waren geweldig, maar nu…? Doorstuderen voor een master, het werkende leven in? Of kan het ook beide, zodat ik een inkomen heb en tevens aan mijn cv kan werken? Ik ben van mening dat je in het begin van je carrière moet kiezen voor je ontwikkeling en voor een omgeving die dat aanmoedigt. In de eerste jaren leg je de basis van jouw persoonlijke carrière. Hoe steiler de leercurve des te beter mijn carrière en voor die leercurve ben ik zelf verantwoordelijk.

Al snel was ik eruit, ik ambieer een traineeship. Zo kan ik de benodigde kennis opdoen en het tegelijkertijd in de praktijk ervaren en toepassen. Czekaoowski Dat was voor mij het ideale plaatje, maar in welke branche? En hoe ga ik me onderscheiden ten opzichte van alle anderen starters? Ik sta nu aan het begin van mijn carrière en heb nu de gelegenheid om mijn pad uit te stippelen.

De keuze voor Motive Talent
Na mezelf te oriënteren en door gesprekken te voeren met verschillende personen uit mijn netwerk, werd ik gegrepen door het inkoopvakgebied. Na enige tips ben ik in de zomer van 2014 op eigen initiatief gestart met een cursus Nevi 1 Inkoopmanagement. Al snel bleek dit voor mij de juiste stap, want binnen twee weken na het behalen van mijn certificaat kwam ik in dienst bij Motive Talent.

Ik heb voor het inkooptraineeship van Motive Talent gekozen, omdat:
– Ik bewust heb gekozen voor het inkoopvakgebied;
– Ontwikkeling bij mij op één staat;
– Ik iedere week begeleiding heb gekregen van een Senior Inkoper;
– Ik cursussen naast mijn werk heb mogen volgen;
– Ik loyaliteit van grote waarde acht.

En  ik kan na 24 maanden met een trots gevoel zeggen dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Ik heb het inkooptraineeship eind oktober 2016 succesvol afgerond!

Diploma Inkoop Motive TraineeshipHet traineeship
Twee jaar lang heb ik één keer per week begeleiding van een Senior Inkoper gekregen. Ik stelde de agenda voor de dag op, zodat deze kon worden doorlopen. Op deze dagen heb ik uitgebreid kunnen sparren over inkoopvraagstukken. Schitterend als je de agenda’s van de eerste maanden met de laatste maanden vergelijkt. Wat een enorme leercurve!

Mijn eerste ervaring met het inkoopvakgebied
Mijn eerste ervaringen heb ik als trainee inkoper bij de opdrachtgever Partou mogen opdoen. Een kinderopvang organisatie met landelijk ongeveer 3800 medewerkers en een beïnvloedbaar inkoopvolume van zo’n 30 miljoen. Als ik nu aan al mijn werkzaamheden terugdenk, dan krijg ik wederom een lach. Het was inderdaad ‘Iedere dag iets bijzonders’. Zeker als het gaat om mijn eerste 3 maanden, het inkopen van koffie & thee voor het Servicekantoor voor zo’n 120 medewerkers per dag. Geweldig om te doen, maar ‘koffie’ wat een binnenkomer. De beste leerschool voor mij persoonlijk, aangezien de mening van een ander bij mij zo hoog in het vaandel staat.

De Cursussen
Naast het werken en de begeleiding heb ik dus ook cursussen gevolgd. Naast Human Element heb ik ook nog IPMA-D project management afgerond en ben ik begonnen aan Nevi 2, waarvan ik tot op heden twee van de zeven modules heb doorlopen. IPMA-D project management heeft me voornamelijk geholpen bij de samenstelling van een inkoopteam en de verschillende rollen die participanten hebben binnen het inkoopteam. De cursus heeft me vervolgens ook geholpen om vaker te toetsen of bepaalde werkzaamheden in lijn liggen met de verwachtingen van mijn opdrachtgever.

Resultaat en erkenning
Ik wist van mezelf dat ik een hoge prestatiedrang heb en kan genieten van resultaat. Maar waar ik tot op het eind van mijn traineeship nog niet achter was gekomen, is waarom ik zon grote prestatiedrang heb en waarom resultaat voor mij zo belangrijk is. Het resultaat blijkt achteraf de erkenning die ik krijg van mijn omgeving. Een voorbeeld hiervan is dat ik een fles wijn kreeg van een collega waarmee ik een inkooptraject had doorlopen. Ze was enorm blij met de toegevoegde waarde van het inkooptraject. Ik was me daar alleen nog niet volledig van bewust.

Ook zie ik dit terug in mijn sportervaringen in het eerste vaandelteam bij Hockeyclub MEP. Ik krijg veel energie van een collectieve prestatie en het resultaat wat we behalen. Het mooiste is de erkenning van je omgeving, zowel van de begeleiding, teamgenoten, supporters, jeugd en media.

pieter-langenhuijsen-inkooptrainee-motive-talentIk kan met overtuiging stellen dat ik na de afronding van dit inkooptraineeship in staat ben om:
– Mijn persoonlijke kracht te herkennen, erkennen en toe te passen;
– Samen te werken met verschillende personen op verschillende niveaus;
– Advies geven op, inrichten en implementeren van een inkoop afdeling;
– Zelfstandig grote inkooptrajecten te begeleiden en advies te geven over het tactische inkoopproces;
– Uitvoeren van een spendanalyse;
– Opstellen en bijhouden van een inkoopkalender;
– Advies geven op, inrichten en implementeren van contractmanagement/-beheer.

De volgende carrièrestap
Vanaf november 2016 tot en met februari 2017 ga ik tijdens het reizen de nieuwe markten verkennen in Azië. Als ik terug ben in Nederland ga ik mij weer volledig focussen op de ontwikkeling van mijn carrière als inkoper.

Mijn volgende carrièrestap heeft in mijn ogen minimaal de volgende aspecten:
– Binnen de private sector;
– Bij een organisatie dat internationaal actief is;
– Dat een inkoopteam heeft met een mix van senioren, medioren en junioren;
– Met een inkoopvolwassenheidsniveau van 3 of hoger (op basis van het model van Keough);
– Ik me kan ontwikkelen op ‘internationale contractering’.

Uiteraard ben ik trots op het traineeship van Motive Talent en de bijdrage die ik heb mogen leveren. Daarom wil ik tot slot gemotiveerde starters, die bereid zijn te investeren in hun persoonlijke ontwikkeling en die bewust kiezen voor het inkoopvakgebied, aanraden om in gesprek te gaan met Motive Talent voor het traineeship tot inkoper!

.

Het vorige nieuwsbericht: