Controle loslaten en vertrouwen geven!

Als leidinggevende ben ik gevormd naar het idee dat ik controle moest hebben en houden over mijn afdeling. Althans zo heb ik het ervaren. Ik ben verantwoordelijk voor het resultaat! De valkuil was dat ik dit zeer letterlijk nam. Ik controleerde, zat mensen op de huid om maar geen flater te slaan ten opzichte van mijn leidinggevende. Dit kostte veel energie.

Ik ben een doener en wil vooruit. Door vertrouwen te creëren en anderen te vertrouwen in hun mogelijkheden en talent, kon ik stoppen met controleren en ben ik nu in staat bij te dragen aan samenwerken. Het lijkt eenvoudig, maar het is een hele uitdaging om weg te blijven van meningen en oordelen en geïnteresseerd te blijven in mensen en projecten. Maar al te makkelijk kom ik in een verkramping en wil ik de controle weer overnemen; einde van samenwerken.

Wat doe ik nu anders? Voordat ik met een project of opdracht begin start ik met het afstemmen.

  • Wat willen we nu eigenlijk voor elkaar krijgen?
  • Waar krijgen we de energie van om niet te vervallen in ontmoediging?
  • Wat is mijn en onze toegevoegde waarde aan de omgeving?
  • Waardoor zouden potentiele klanten sowieso in mijn winkel willen komen?

Een aantal vragen om even bij stil te staan. Het geeft inzicht en verbindt ons om een gezamenlijk doel te creëren, die we daarna ook willen realiseren in het belang van onze organisatie.

Door vertrouwen te geven komt er creatieve energie vrij wat vaak leidt tot niet verwachte manieren van aanpak en dat werkt verfrissend!

Rob Salemink, inkoopcoach Motive Talent